Heaoludisainer

JÕULUHÕNGULINE KÕRVITSAKEEKS

  • 300 g jahu (vali sulle sobiv, nt riisijahu)
  • 100 g kookospalmisuhkrut
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1,5-2 tl piparkoogimaitseainet
  • 400 g kõrvitsapüreed
  • 80 ml taimset jooki
  • 80 ml õli
  • 50 g kreeka pähkleid
  • 75 g kuivatatud jõhvikaid
  • ühe apelsini koor

Lisa kaussi kõik kuivaineid ja sega. Seejärel lisa kuivainetele kõrvitsapüree, õli ja taimne piim. Sega juurde kreeka pähklid, jõhvikad ja apelsini koor.
Sega kõik kokku ja kalla eelnevalt rasvainega määritud või küpsetuspaberiga kaetud leiva- või keeksivormi. Küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit.

Kui keeks on pealt lõhenenud, siis on küpsetatud eriti suure armastusega ja see kõik ei mahtunud keeksi sisse lihtsalt ära. Kõrvits annab keeksile mõnusa magususe, mahlasuse ja imeilusa värvi.

Retsept pärit www.taimneteisipaev.ee

Magustoit, Gluteenivaba, Taimetoit, Vegan

liitu uudiskirjaga