KOOKOSE-DATLIMAIUS
- 175 g datleid
- 70 g kaerahelbeid
- 100 g kookoshelbeid
- 90 g maapähklivõid
- 2 spl vedelamat mett (või agaavi-/vahtrasiirupit)
- näpuotsaga soola
- kaunistuseks kookoshelbeid
Glasuur:
- 180 g tumedat šokolaadi
- 2 spl kookosõli
Püreesta kergelt hakitud datlid (kui on kõvemad datlid, leota kuumas veel 30 min). Sega kõik koostisosad omavahel ja jälgi, et mass kleepuks palliks. Kui mass ei püsi koos, lisa supilusika kaupa keeduvett. Tee massist pallid ja suru silikoonist muffinivormi, aseta külmikusse. Sulata veevannil šokolaad ja sega sisse kookosõli. NB! Ära kookosõliga liialda, muidu ei hangu šokolaad ära!
Pane šokolaadikiht muffinivormis olevatele maiustele, puista kaunistuseks peale kookoshelbeid ja aseta mõneks tunniks külmikusse. Nauding ja energia garanteeritud ;)