Heaoludisainer

Kõrvitsapüreesupp

  • 1/2 väiksemat kõrvitsat
  • 1 bataat
  • 2 porgandit
  • 2 suuremat küüslauguküünt
  • 2 keskmist sibulat
  • 1 cm ingverijuurt (soovi korral)
  • taimset köögikoort (või endale sobivat määrdejuustu/koort)

Puhasta ja tükelda toiduained. Prae veidi poti põhjas oliiviõlis sibulat ja küüslauku, lisa järjekorras porgand, kõrvits ja bataat ning 1 l vett. Keera pliidil kuumus väiksemaks ja lase podiseda kuni kõik toiduained on täiesti pehmed ja pudrused. Püreesta mass nuimikseriga või köögikombainis. Lisa sobiva konsistentsi saamiseks koort ning maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega. Kui soovid veel soojendavamat efekti võid lisada keemise ajal 1 cm kooritud ja riivitud ingverijuurt. Naudi koos röstitud sibula, kõrvitsa- ja päevalilleseemnetega ;) Sobib ka sügavkülmutamiseks!

Gluteenivaba, Taimetoit, Vegan

liitu uudiskirjaga