Heaoludisainer

Natty maapähklivõi-toorjuustukook

Vaja läheb:

  • Kogus: 20 cm läbimõõduga vorm ~ 6-le

Põhi: 

  • 130 g täistera kaerahelbeid (gv)
  • 100 g Natty SMUUDI maapähklivõid
  • 80 g kuivatatud pehmeid kivideta datleid (või mandleid)
  • 30-40 ml sooja vett
  • ¼ tl soola

Täidis: 

  • 200 g väherasvast toorjuustu
  • 250 g maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 250 g Natty SMUUDI maapähklivõid
  • 30 g kookospalmisuhkrut (soovi korral)

Kate (valikuline): 

  • 150 ml vahukoort või taimset alternatiivi
  • 1/3 tl jahvatatud vaniljet
  • soovi korral kookospalmisuhkrut  

Esmalt töötle köögikombaini või blenderiga kõik põhja komponendid ühtlaseks massiks. Vajadusel haki datlid eelnevalt väiksemaks. Suru tainas eelnevalt vooderdatud koogivormi põhja ning aseta külmkappi ootele. Sisu jaoks töötle köögikombaini, blenderi või vispliga kõik täidise komponendid ühtlaseks kreemiks. Vala täidis koogivormi ning lase koogil üleöö külmkapis seista. Soovi korral valmista vahetult enne serveerimist kate. Selle jaoks vahusta vahukoor, vanilje ja soovi korral ka kookospalmisuhkur. Kata sellega kook, soovi korral puista peale soolapähkleid ja riivitud šokolaadi, nirista peale soolakaramelli ning serveeri külmalt.

Retsept ja foto lehelt www.natty.ee

Magustoit, Gluteenivaba, Taimetoit

liitu uudiskirjaga